عارضه یابی و حل مسئله
کسب و کارهای امروزی بدون تغییر و بروزرسانی از بازار حذف میشوند؛ ایجاد تغییر در مسیر اشتباه هم آنها را از بازار رقابت حذف میکند. پس اینکه بدانیم در کدام نقطه از سازمان باید تغییر ایجاد کنیم، به اندازه اینکه برای بروزرسانی تلاش کنیم، اهمیت دارد. عارضه یابی سازمانی یکی از روشهایی است که به شما کمک میکند متوجه شوید کدام بخش از سازمان شما به بروزرسانی و بهینهسازی نیاز دارد.
یکی از اصلیترین اهداف بهبود و ارتقای کسب و کارها این است که نقاط ضعف از بین بروند و نقاط قوت تقویت شوند. گاهی اوقات نقاط ضعف در بطن سازمان هستند و به همین دلیل با بررسی سطحی و نگاه کلی نمیتوان متوجه وجود آنها شد. در چنین مواقعی استفاده از فرآیند عارضه یابی سازمانی به شما کمک میکند این ضعفها را پیدا کنید و برنامه مناسبی برای بهبودشان بچینید.
در عارضه یابی سازمانی، قسمتهای مختلف یک مجموعه به صورت کامل موشکافی میشود تا جزئیترین نکات مثبت و منفی کشف شود. به عنوان مثال اختلاف بین دو عضو یک تیم در سازمان، نکتهای است که در نگاه کلی به چشم نمیآید؛ اما چیزی است که احتمالا روند کاری کل تیم و اصول کار تیمی را تحت تأثیر قرار میدهد و با عارضه یابی کشف میشود.
سازمانهایی که به صورت منظم عارضه یابی انجام میدهند، مزیتهای زیر را به دست میآورند.
مدیر به درک کافی از تمام فرآیندهای سازمانی میرسد و میتواند آنها را بهتر کنترل کند.
برنامهریزی برای بروزرسانی و رشد سازمانی بسیار سادهتر خواهد شد.
مسائل سازمانی از همان ابتدا حل میشوند و روال کاری سالم باقی میماند.
سازمان معمولا با خسارتهای جدی مواجه نمیشود.
ضعفها پیش از اینکه به بازار برسند و توسط مشتریان کشف شوند، از بین میروند.